Hey! checkout our new website ThinkParametric

DesignPlaygrounds

Pera by ORPROJECT

PERA_01
Pera by ORPROJECT is a permanent installation for the entertainment room of a private client in Mumbai, India. The installation was designed to cover two concrete columns in the space and integrate with the lighting layout. The branching centre-line network for the two trees was set up using the centre of the two columns as start points and fixed target points were distributed in the ceiling to avoid the lights. By merging the cortex with itself, the open venation algorithm resulted in a single surface connecting the branching networks from the two start points within a defined range along the ceiling.

The tensile structure is manufactured as a network of triangulated stainless steel pieces connected by loose rings. Consequently, a small irregularity or distortion of the surface at any point would result in a distortion along the entire length of the surface which required special considerations from the structural engineers.

PERA_02

PERA_03

PERA_04

Related Posts with Thumbnails